Wesela
Szanowni Państwo, przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie, które pozostanie w pamięci na długo. Bardzo ważny jest więc dobór miejsca, wyśmienite menu i zapewnienie profesjonalnej obsługi. Na pewno nie jeden raz zadawali sobie państwo pytanie Gdzie urządzić wesele w Opolu? Z wielką dumą chcielibyśmy zaoferować nasze usługi. Nasza restauracja to idealne miejsce na przyjęcie weselne, która zachwyci Was dobrym jedzeniem, smacznym jak u mamy, zaś podanym według stylu kreatora smaku i zapachu - szefa kuchni.
W przypadku pytań zachęcamy Państwa do kontaktu z nami
Przykładowe menu weselna
- Przywitanie chlebem i solą
- Stół szampański toast winem musującym
Obiad weselny
- Na początek Rosół z Makaronem
- Danie główne serwowane na półmiskach
Minimum trzy rodzaje mięs do wyboru:
- Rolada po bawarsku
- Rolada Śląska ( wołowa)
- Pieczeń domowa
- Koperta Drobiowa nadziewana serem mozzarella, szpinakiem i pomidorem
- D’volay z serem i pieczarkami
- Schabowy
- Udko drobiowe pieczone
- Schab zapiekany z serem i pieczarkami
- Pieróg ze schabu nadziewany serem
- Roladki wieprzowe nadziewane marchewką i szpinakiem
- Filet drobiowy w ziołach
- Filet drobiowy w sezamie
- Polędwiczki drobiowe
- Polędwiczki wieprzowe
- Żeberka
- Golonka
- Klopsiki
- Karczek z grilla
Dodatki do wyboru – minimum dwa do trzy rodzaje:
- Kluski Śląskie
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki pieczone w talarki
- Frytki
- Ryż
Surówki do wyboru – minimum trzy rodzaje:
- Kapusta czerwona na ciepło
- Kapusta biała zasmażana na ciepło
- Buraczki z cebulką
- Pekińska mix
- Surówka z białej kapusty z koperkiem lub marchewką
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z kiszonej kapusty
- Marchewka z jabłkiem, mandarynką lub rodzynkami
Sosy do wyboru:
- Pieczeniowy
- Kurkowy
- Grzybowy
- Serowy
- Beszamelowy
- Śmietanowy
- Czosnkowy
Zimny bufet
Na przekąski do wyboru polecamy (minimum 7 rodzai):- Befsztyk Tatarski
- Tatar z łososia wędzonego
- Deska Wędlin i Pasztetów
- Wachlarz serów minimum 3 rodzaje z orzechami i winogronem
- Koreczki
- Pikle
- Sałatka Jarzynowa
- Sałatka Śledziowa
- Sałatki na bazie sałaty lodowej (grecka, serowa, itp.)
- Rolmopsy Śledziowe
- Śledź po Japońsku
- Tymbaliki Drobiowe
- Tymbaliki Wieprzowe
- Szynka z musem chrzanowo jajecznym w galarecie
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka w sosie majonezowym
- Ozorki w galarecie
- Sałatka makaronowa z szynka i ananasem
- Jajka faszerowane
- Pieczywo
- I tym podobne
Gorąca kolacja
Do wyboru:- Medalion drobiowy zapiekany z serem i ananasem, warzywne risotto, sos serowy
- Udko drobiowe pieczone, frytki, surówka
- Karczek z grilla, ziemniaki pieczone, surówka
- Filet w ziołach, frytki, surówka
- Golonko pieczone z ziemniakami na kapuście z grzybami
II Gorąca kolacja
Do wyboru:- Barszcz czerwony na zakwasie domowym z Krokietem lub Pierożkiem drożdżowym
- Bogracz z zacierką
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Flaki
- Bigos
- William’s Creek Shiraz cz.p.wt. lub Carlo Rossi
- Jacob’ s Creek Wytrawne
- Faustino VII wytrawne
Zapewniamy dekorację stołów oraz możliwość odtwarzania własnej muzyki po uprzednim uzgodnieniu.
Powyższe menu jest tylko przykładowe istnieje możliwoś indywidualnego tworzenia menu dostosowanego do potrzeb klienta.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
Kontakt
- ul. Wrocławska 120
45-835 Opole
Zarezerwuj stolik: + 48 513 133 433